Εξωσώματα θεραπεία: Μία νέα μέθοδος στην υπηρεσία της αντιγήρανσης

Εξωσώματα: Θεραπεία αιχμής στη μάχη ενάντια στη γήρανση. Η θεραπεία με εξωσώματα ή exosomes (P198 ExoHealer™) φέρνει την επανάσταση στην αναγεννητική αισθητική ιατρική επιτυγχάνοντας αντιγήρανση, αναγέννηση και αναζωογόνηση σε πρόσωπο, σώμα, αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής. Η συγκεκριμένη μέθοδος (Exosomes  ή θεραπεία με εξωσώματα) βασίζεται σε νανοσωματίδια, τα οποία προκαλούν άμεση και ενισχυμένη ενεργοποίηση των κυττάρων του δέρματος «σβήνοντας» τα σημάδια του χρόνου.

Η θεραπεία αντιγήρανσης με εξωσώματα είναι εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων και τα στοιχεία που προκύπτουν από μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο επιβεβαιώνουν τα μοναδικά οφέλη της. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε το κεφάλαιο «εξωσώματα: θεραπεία», θα αναφερθούμε στον τρόπο που λειτουργούν, αλλά και στα σημεία του σώματος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στη Marose πιστοί στις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρουμε είμαστε από τους πρώτους που ενσωματώσαμε τη συγκεκριμένη μέθοδο στις θεραπείες μας. Εάν, λοιπόν, ψάχνετε για την επαναστατική μέθοδο με εξωσώματα στη Θεσσαλονίκη, τότε είμαστε στη διάθεση σας για να σας εξηγήσουμε πως λειτουργεί η θεραπεία με εξωσώματα και πως μπορεί να βοηθήσει και στη δική σας περίπτωση.

Θεραπεία αντιγήρανσης με εξωσώματα

Θεραπεία αντιγήρανσης με εξωσώματα: Τι είναι

Εδώ θα αναφερθούμε στο κεφάλαιο «εξωσώματα: θεραπεία» και θα σας εξηγήσουμε τι είναι και πως λειτουργεί στην πράξη η θεραπεία αντιγήρανσης με εξωσώματα. Πιο συγκεκριμένα:

 • Πρόκειται για νανοσωματίδια (διάμετρος 40-150 nm), τα οποία κυκλοφορούν σε σφραγισμένα φιαλίδια και γι’ αυτό συχνά θα τα ακούσετε να αναφέρονται και ως «εξωσώματα σέρουμ»
 • Τα εξωσώματα (P198 ExoHealer™) απομονώνονται από νεαρά βλαστοκύτταρα, ενώ μελέτες έχουν αποδείξει την καθαρότητα και την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων ουσιών. Περιλαμβάνει 49,20 δις εξωσώματα χωρίς περιττές προσμίξεις, δηλαδή 5πλασιά ποσότητα από το μέσο όρο αντίστοιχων σκευασμάτων
 • Όταν μιλάμε για εξωσώματα και θεραπεία, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη επαναστατική μέθοδος  βασίζεται στη μεταφορά πληροφοριών προς τα κύτταρα με στόχο την ενεργοποίηση τους 
 • Σε μια θεραπεία με εξωσώματα «απελευθερώνονται» στο δέρμα βιταμίνες, αμινοξέα, λιπίδια, πρωτεΐνες, πεπτίδια και φυσικά πλήθος από αυξητικούς παράγοντες (τα γνωστά εξωσώματα σέρουμ) με στόχο την αναγέννηση και αναδόμηση του δέρματος
 • Αναλύοντας το κεφάλαιο «εξωσώματα και θεραπεία» είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφέρουμε πως τα νανοσωματίδια, που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά της πληροφορίας έχουν την ικανότητα να «ξυπνούν» ακόμη και κύτταρα που έχουν σταματήσει να λειτουργούν λόγω προχωρημένης ηλικίας
εξωσώματα πριν και μετα

Θεραπεία αντιγήρανσης με εξωσώματα: Οφέλη 

Τα εξωσώματα ως θεραπεία έχουν πάρα πολλά οφέλη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά σημεία του σώματος, έτσι γίνονται συνεδρίες με εξωσώματα στο πρόσωπο, στο τριχωτό της κεφαλής ακόμη και στην κοιλιά. 

Ας δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά τι προσφέρει η θεραπεία με εξωσώματα και γιατί πλέον αποτελεί την καλύτερη μέθοδο αντιγήρανσης, η οποία έχει ήδη κατακτήσει την Αμερική:

 • Εντοπίζει τα κουρασμένα και γερασμένα κύτταρα και τα θέτει και πάλι σε λειτουργία 
 • Ενισχύει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού, καθώς ενεργοποιείται η διαδικασία επιθηλιοποίησης και αναγέννησης 
 • Συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των ινοβλαστών και στην παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος 
 • Εξαφανίζει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και προσφέρει αισθητή επιδερμική σύσφιξη
 • Μειώνει τους μαύρους κύκλους και τη θαμπή όψη, ενώ ενισχύει τη λάμψη 
 • Ενυδατώνει, βελτιώνει την υφή και αυξάνει το πάχος του δέρματος, το οποίο με την πάροδο του χρόνου συνήθως γίνεται πιο λεπτό 

Με τα εξωσώματα η θεραπεία αντιγήρανσης έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο παρέχοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στη Marose κάνουμε αξιολόγηση των αναγκών σας και αποφασίζουμε μαζί για τις συνεδρίες που απαιτούνται, ώστε να δείτε τα σημάδια του χρόνου να εξαφανίζονται.  

Που χρησιμοποιείται η θεραπεία εξωσωμάτων

Η θεραπεία με εξωσώματα (P198 ExoHealer™), συνήθως πραγματοποιείται ως μεσοθεραπεία με Dermapen και είναι μία μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά σημεία του σώματος. Η ουσία με τα νανοσωματίδια (τα γνωστά εξωσώματα σέρουμ) απλώνεται στο πρόσωπο και με τη βοήθεια του Dermapen απορροφάται από το δέρμα και φτάνει στις βαθύτερες στοιβάδες.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιείται θεραπεία με εξωσώματα στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στην κοιλιά και στα χέρια. Επιπλέον, τα εξωσώματα ως θεραπεία χρησιμοποιούνται και στο τριχωτό της κεφαλής επιτυγχάνοντας αναγέννηση της τρίχας και καταπολέμηση της τριχόπτωσης.  

Μάλιστα, εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως η μέθοδος με τα εξωσώματα στο πρόσωπο έχει πολλές εφαρμογές και δεν περιορίζεται μόνο στη διαδικασία της αντιγήρανσης. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της ακμής και της υπερμελάγχρωσης, για τη βελτίωση της εικόνας της ροδόχρου νόσου, για μείωση ουλών και ραγάδων και φυσικά για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. 

Η συγκεκριμένη μέθοδος, την οποία μπορούμε να αναφέρουμε και ως «εξωσώματα: θεραπεία αιχμής», είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος, ενώ συνήθως συστήνουμε την πραγματοποίηση τουλάχιστον τριών συνεδριών για πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κάθε συνεδρία ανάλογα με το σημείο στο οποίο γίνεται και το μέγεθος του προβλήματος μπορεί να διαρκέσει από 30 έως και 60 λεπτά.

εξωσώματα μελέτες στοιχεία

Τεκμηριωμένα στοιχεία από μελέτες για τα εξωσώματα

Τα εξωσώματα ως θεραπεία «συνοδεύονται» από μία σειρά εντυπωσιακών στοιχείων, τα οποία προέκυψαν από έναν τεράστιο αριθμό μελετών, που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει πως η δράση τους έχει επιβεβαιωθεί και τα αποτελέσματα έχουν τεκμηριωθεί πριν το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορήσει στην αγορά. 

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα στοιχεία που προέκυψαν από μελέτες και αποδεικνύουν πως εξωσώματα και θεραπεία αιχμής αποτελούν πλέον έννοιες συνώνυμες. Συγκεκριμένα, τα εξωσώματα:

 • Βοηθούν να παραχθεί 500 φορές περισσότερο κολλαγόνο και 300 φορές περισσότερη ελαστίνη
 • Περιέχουν την υψηλότερη συγκέντρωση σε πρωτεΐνη GDF-11, η οποία είναι γνωστή ως ουσία της νεότητας. Πρόκειται για 60 φορές μεγαλύτερη ποσότητα σε σχέση με τα εξωσώματα της προηγούμενης γενιάς
 • Περιλαμβάνουν 1.470 διαφορετικούς επιδερμικούς αυξητικούς παράγοντες 
 • Επιτυγχάνουν 170% ενεργοποίηση της κυτταρικής αναγεννητικής διαδικασίας 

Εξωσώματα και παρενέργειες

Η θεραπεία αντιγήρανσης με εξωσώματα θεωρείται από τις πιο ασφαλείς μεθόδους, καθώς περιέχει ουσίες από βλαστοκύτταρα, απόλυτα ανεκτές από τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ επιπλέον έχει μελετηθεί σε βάθος η δράση τους. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μόνη προφύλαξη που πρέπει να λάβετε εάν έχει προηγηθεί θεραπεία με εξωσώματα είναι να αποφεύγεται τις εστίες θερμότητας και την έντονη έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 48 ώρες. Τα εξωσώματα ως θεραπεία είναι εξαιρετικά ανεκτή από το δέρμα, δεν απαιτείται χρήση αναισθητικής κρέμας κατά την εφαρμογή και μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες αμέσως μετά τη συνεδρία. 

Ωστόσο, στην ενότητα «εξωσώματα και παρενέργειες» θα πρέπει να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη μέθοδος πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένους επαγγελματίες για να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να εμπιστεύεστε άτομα που υπόσχονται την ίδια θεραπεία με μικρότερο κόστος σε αμφιβόλου ποιότητας ανεπίσημα ινστιτούτα, καθώς δε γνωρίζετε εάν μπορούν να εφαρμόσουν σωστά τη μέθοδο ή αν χρησιμοποιούν εγκεκριμένα και ασφαλή υλικά.

Εάν, λοιπόν, θέλετε να δοκιμάσετε την επαναστατική μέθοδο με εξωσώματα στη Θεσσαλονίκη το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι στη διάθεση σας για να λύσει τις απορίες σας και να εκτιμήσει τις ανάγκες σας. 

SHARE:
@ 2023 Marose. All Rights Reserved.
Design by VFM WEB